Detta händer när du lämnar in din bil till oss för skadereparation

Vi kontrollerar skadan och  gör en kostnadskalkyl som sänds till ditt försäkringsbolag. Efter godkännande från försäkringsbolaget erhåller vi en specifikation över beslutade åtgärder och arbetet påbörjas.

Observera! Det är du som kund som beordrar reparationen av din bil.

Grundarbete och demontering

Vid större skador monterar vi bilen i riktbänk för mätning och riktning av karossen. Därefter påbörjas demontering och reparation av skadade delar och detaljer i vår skadeverkstad.

Specialarbeten

Med hänsyn till miljön försöker vi så långt det är möjligt att reparera skador på plastdetaljer. Dessa arbeten utförs av våra godkända plastreparatörer. Eventuella reparationer på AC-anläggningen utförs av auktoriserad reparatör. Vår personal på bilglas lagar stenskott och andra glasskador samt monterar allt inom bilglas. Däckverkstaden utför reparationer och montering av fälgar och däck samt fyrhjulsmätning.

Reservdelar

I samförstånd med försäkringsbolagen monterar vi begagnade reservdelar så långt det är möjligt. 
Vi gör det lika mycket för att spara på miljön som för att hålla nere den totala kostnaden. Naturligtvis utan att sänka kraven på kvalitet.

Lackering

När alla skador är åtgärdade lämnas bilen till lackering för maskering, grundmålning och topplackering.

Montering

Efter lackering återstår det för en skadereparatör att slutmontera alla reparerade och nya detaljer på bilen.

Slutkontroll

När bilen är klar utför vi vår egen kvalitetskontroll. Vi kontrollerar också att allt är utfört enligt biltillverkarens rekommendationer.

Stickprovskontroller utförs av Dekra och Kontrollerad Bilverkstad både under processen och efter utfört arbete. Våra övriga samarbetspartners; försäkringsbolag och biltillverkare gör regelbundna revisioner av vår verksamhet.
802